Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

10 let sodelovanja z Oplom

Zavetišče Ljubljana3. oktober 2021

Obeležujemo desetletnico sodelovanja z Ljubljanskim živalskim vrtom, ki ga Opel, s svojo zavezo k odgovornosti do okolja, v katerem deluje, podpira z voznim parkom vozil Combo in Movano, ter tako ZOO in Zavetišču Ljubljana omogoča oskrbo in transport živali.

Opel je sicer leta 2015 postala prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svoje salone poleg lastnikov sprejema tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbimo z opremo posebnih kotičkov in s priboljški.

Projekt Psom prijazni smo predstavili z namenom opozarjanja na varnost transporta živali v vsakdanu, saj je že takrat v Sloveniji imelo psa vsako tretje gospodinjstvo.

Naj bodo vaše vsakodnevne obveznosti, izleti in popotovanja varni ter brezskrbni za prav vse člane vaše družine! Zato pa je potrebno psa tudi pripraviti in mu nameniti pozornost pri navajanju na vožnjo v avtomobilu.

Psa ustrezno zavarujete tudi tako, da je ločen od ostalih potnikov, saj se v primeru nesreče zmanjšajo morebitne poškodbe tako živali, kot voznika ali drugih sopotnikov. Psa ne prevažajte na sprednjih sedežih avtomobila (ne sopotnikovem, še manj v voznikovem naročju), na tleh pri sovoznikovem sedežu ali na polici prtljažnika, kamor pes zagotovo ne sodi, ne glede na njegovo velikost. Izberite raje eno izmed bolj varnih možnosti:

  • na zadnjih sedežih, pripet s posebnim ''pasjim'' varnostnim pasom;

  • v prtljažniku z zaščitno mrežo, ki psa loči od ostalih potnikov, ali popolnoma dvignjenimi zadnjimi vzglavniki;

  • najbolje pa kar v transportnem boksu, ki daje psu največ opore med vožnjo.

 

Varnostni pas za pse

Posebna oprtnica in ''pasji'' varnostni pas, ki se ga pritrdi v varnostni zaklep avtomobila omogoča na zadnjih sedežih primerno varnost in prostorsko omejenost tistim psom, ki se res ne želijo voziti v transportnem boksu. Vedite pa, da tak način ne daje zadostne zaščite psu v primeru močnejšega trka.

 

Prtljažnik s pregradno mrežo

Psa lahko prevažate tudi v samem prtljažnem prostoru, ki ga od preostalega potniškega prostora ločite z zaščitno mrežo, ki mora biti dobro pritrjena, ali s popolnoma dvignjenimi vzglavniki zadnjih sedežev. Pes ima sicer tako veliko prostora, vendar mu lahko prav to ponagaja med samo vožnjo, da ga preveč premetava po prostoru.

 

Transportni boks

Z vidika varnosti, udobja in prostorske primernosti za psa je najboljši transportni boks. Pri nakupu prave velikost vam svetujejo v samih trgovinah ali pasjih šolah. Z vidika uporabnosti vam več prilagodljivosti ponuja plastični transportni boks, ki ga lahko uporabljate na zadnjih sedežih in v prtljažniku pa tudi izven avtomobila kot kotiček, v katerem pes najde svoj mir (brlog). Še bolj varni in vzdržljivi pa so aluminijasti boksi, ki se nameščajo v prtljažni prostor, pri tem pa morate biti pozorni tudi na samo obliko in prostornost prtljažnega prostora izbranega vozila, da boste lahko vanj namestili aluminijast boks prave velikost glede na pasmo vašega psa.

 

Vsak kuža na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se nekateri počutijo odlično in spijo, drugim vožnja predstavlja velik stres in začudeno gledajo luči v tunelu. Pomembno je, da kužka postopno navadite na vožnjo v avtomobilu, kar pomeni najprej tudi navajanje na oprtnico ali transportni boks sam. Potem pa pride ob tem še samo doživetje vožnje.

Da lahko lastniki poskrbite za varen prevoz svojih kužkov, vam omogočamo, da z vašimi štirinožnimi ljubljenčki vstopite v naše salone ter določite in ''izmerite'' prostor, kjer boste psa prevažali. Hkrati imamo v ponudbi originalne Oplove dodatne opreme kar nekaj take, ki vam lahko zagotovi varen in udoben prevoz: pregradne mreže, podloge prtljažnika, varovalne folije za vaše vozilo itd.

 

Kužki dobrodošli

V našem salonu pa niso dobrodošli le kužki tistih družin, ki se zanimajo za nakup novega vozila ali v primeru obiska Oplove servisne delavnice.

Vabljeni so kar vsi mimoidoči kužki, ki potrebujejo prostor za počitek, vodo za žejo in prigrizek za dodatno energijo!

 

Skupaj lahko naredimo vožnje za vse potnike bolj varne, prijetne in udobne.

#PsomPrijazni #Opel

 

Živali, ki iščejo dom

Pavla
V karanteni
Pavla
mladič
Pina
V karanteni
Pina
mladič
Pinki
V karanteni
Pinki
mladič
Perla
V karanteni
Perla
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste