Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

Sponzorji

Večletno sodelovanje

Opel

Začelo se je leta 2012, ko nam je Opel podaril  prvo vozilo Opel Combo, ki nam je pomagal pri prevozu rešenih živali. Do leta 2022 je skupno podaril že 3 vozila. Ta vozila so pomembna za delo našega zavetišča, saj olajšajo prevoz živali, ki potrebujejo pomoč.

Ni pa Opel podaril le vozil; v pasji čakalnici so nam uredili tudi kotiček, kjer ljudje izvedo, kako varno prevažati živali. Ta kotiček ni samo za branje informacij; je mesto, kjer se lahko naučiš praktičnih stvari o prevozu ljubljenčkov. To pomaga ljudem razumeti, kako skrbeti za svoje živali na cesti.

Skupaj smo organizirali dogodke, kjer smo otroke učili, kako biti odgovorni lastniki živali. Otroci so na teh dogodkih dobili majhna darila, ki so jim pomagala spoznati, kako pomembno je skrbeti za živali.

Pomemben del sodelovanja je bila tudi predstavitev novega modela vozila Opel, ki je še bolj primeren za prevoz živali. Avtomobilski kritik Komotar je o tem naredil video, kar še dodatno poudarja Oplovo posvečenost varnosti živali.

 Naše partnerstvo ni samo zgodba o podarjenih vozilih. Pokaže, kako lahko podjetja pomagajo ustvarjati boljšo skupnost. Sodelovanje dokazuje, da ko združimo sile, lahko resnično izboljšamo življenja živali. Zaradi tega sodelovanja zavetišče deluje bolje in ljudje bolj razumejo, kako skrbeti za živali. Opel s tem dokazuje, da so resno zavezani skupnosti in živalim. To sodelovanje pa je lahko  primer za druga podjetja, kako lahko vsi skupaj delamo za boljšo prihodnost za živali in ljudi.

Trajnostno partnerstvo

Royal canin

Podjetje Royal Canin s ponosom podpira Zavetišče Ljubljana, kot zlati sponzor in glavni distributer mačje in pasje hrane že od leta 2021, kar omogoča trajnostno partnerstvo in dolgoročno sodelovanje. Naše partnerstvo je bilo vzpostavljeno s ciljem zagotavljanja podpore Zavetišču Ljubljana in nudenju izobraževanj s področja prehrane za mačke in pse, s poudarkom na ozaveščanju o blagovni znamki Royal Canin. Gre za 360-stopinjski pristop, ki vključuje sodelovanja pri različnih dejavnostih in dogodkih ter tako prispeva k doseganju skupnih ciljev.

V tem času smo skupaj dosegli številne uspehe, ki so utrdili naše partnerstvo. Še posebej ponosni smo na podporo, ki jo skozi vnaprej pripravljene pakete za mačje in pasje mladiče ter tudi odrasle živali, nudimo ob posvojitvah živali iz Zavetišča Ljubljana. Ta pristop omogoča novim lastnikom, da svojim ljubljenčkom nudijo najboljši možni začetek. Paketki vsebujejo pripadajočo suho hrano, vrečke mokre hrane, dozirnik, vrednostni kupon za naslednji nakup in izobraževalne brošure.

Del našega trajnostnega partnerstva smo udejanili tudi skozi opremljanje notranjih prostorov zavetišča s promocijskimi in izobraževalnimi vsebinami. S tem smo dodatno povečali prepoznavnost blagovne znamke Royal Canin v Zavetišču Ljubljana in okrepili našo prisotnost.

Ena od ključnih točk našega sodelovanja je priprava izobraževalnih vsebin, s pomočjo naših veterinarjev, za socialna omrežja in spletno stran zavetišča. Skozi tovrstne vsebine smo delili informacije o prehrani, zdravju in dobrobiti živali.

Poleg tega smo skupaj organizirali več uspešnih dogodkov, kot so dnevi odprtih vrat, srečanja posvojenih živali, in Noč črnih mačk. Sodelovanja vključujejo podporo s strani podjetja Royal Canin skozi darila, brošure, vzorce hrane ter občasno prisotnost promocijske stojnice in drugih materialov. 

V letu 2023 smo, v sklopu programa Mars Volunteer, zaposleni iz podjetja Royal Canin namenili svoj čas prostovoljnemu delu in priskočili na pomoč zaposlenim v Zavetišču Ljubljana. Pomagali smo pospravljati skladišča in urejali okolico.

Zavezani smo k nadaljnjemu razvoju in kreiranju inovativnih projektov, ki bodo še naprej izboljševali kakovost življenja živali v Zavetišču Ljubljana Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in skupaj gradimo boljši svet za vse živali, ki potrebujejo našo pomoč.


Mimovrste

Zavetišče Ljubljana sodeluje s podjetjem Mimovrste, ki zavetišču občasno donira prehrano za pse in mačke različnih proizvajalcev. Te donacije so ključnega pomena za zagotavljanje raznolike in kakovostne vsakodnevne prehrane oskrbovancem zavetišča.


Zbiralne akcije širom Slovenije

Mr.Pet

Mr.Pet je poznan po specializiranih trgovinah za ljubljenčke. Poleg svoje primarne dejavnosti si podjetje prizadeva biti družbeno odgovorno in pomagati zapuščenim živalim. V ta namen organizira veliko zbiralno akcijo po vseh poslovalnicah v Sloveniji. Po koncu akcije Mr.Pet prispeva svoj delež in podvoji vso zbrano količino donacij. Varovancem zavetišču Ljubljana vsako leto donira nekaj ton hrane in Sanicat mačjega posipa.

So tudi glavni distributer v Sloveniji peska za mačke Sanicat, katerega donacije igrajo pomembno vlogo v vsakodnevnem oskrbi mačk v zavetišču. Poleg donacij Mr.Pet ponuja tudi strokovna svetovanja zavetišču pri izbiri najbolj ustrezne vrste mačjega peska, kar zagotavlja optimalno skrb za higienske razmere. V prostorih zavetišča, namenjenih oddaji mačk, je omogočeno testiranje različnih kvalitet mačjega peska, kar pripomore k bolj informirani izbiri tako za zavetišče kot za bodoče lastnike.


DataLab

Zavetišče Ljubljana in podjetje Datalab sodelujeta že dolga leta. Poleg donacije večih licenc sodelujeta tudi pri razvoju programa PANTHEON Vet, ki je prilagojen specifičnim potrebam upravljanja zavetišča in oskrbe živali. 

Program PANTHEON Vet je odlična rešitev za naše zavetišče, saj nam omogoča učinkovitejše upravljanje poslovnih procesov, izboljšanje organizacije in odličen pregled nad zdravstvenim stanjem ter oskrbo živali. 

Veselimo se, da lahko z Datalabom skupaj sodelujemo in ustvarjamo boljšo prihodnost na področju veterine in oskrbe živali


Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste