O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

Prehrana pasjih mladičev

Royal Canin14. oktober 2021

Pasji mladiči zelo hitro rastejo, njihov prebavni in imunski sistem pa se razvijata počasi, zato imajo posebne prehranske potrebe, ki se razlikujejo od odraslih psov.

Za podporo zdravega razvoja in postavitev temeljev za zdravo prihodnost je ključnega pomena, da pasjega mladiča hranite s prehransko popolno hrano, ki je prilagojena njegovim posebnim potrebam.

Prehranske potrebe pasjih mladičev se skozi različna obdobja odraščanja spreminjajo, odraslost pa različne pasme dosežejo ob različnih starostih. Za zagotavljanje ustrezne podpore med obdobjem rasti je treba ohraniti prehrano, ki je posebej zasnovana za pasje mladiče. Pasji mladič v prvih mesecih življenja potrebuje številna ključna hranila za zdravo rast in razvoj. Prehrana mora vsebovati dovolj energijske vrednosti in kakovostnih beljakovin za spodbujanje rasti ter mora biti lahko prebavljiva.

Pri enem mesecu se lahko začne pasji mladič postopoma odstavljati od materinega mleka in prehajati na trdno hrano. Potrebuje hranilne snovi za vzpostavitev naravnih obrambnih mehanizmov in podporo koristnih bakterij v občutljivem prebavnem sistemu.

Od 2 do 4 mesecev se je potrebno osredotočiti na podporo razvoja skeletne strukture tako, da se previdno regulira količine vnosa kalcija, fosforja in vitamina D.

Od 4 do 7 mesecev pasji mladič začne nabirati telesno maso, zato potrebuje veliko kakovostnih beljakovin, ki so lahko prebavljive. Ko se približuje obdobje odraslosti, ki se razlikuje za različno velike pse, pasji mladiči še vedno potrebujejo dodatno prehransko podporo za sklepe, kar še posebej velja za večje pasme, saj pridobivajo na mišični masi in pritisk mišic na okostje se povečuje.

Prehrana hišnega ljubljenčka v obdobju mladosti bo vplivala na njegovo zdravje in prehranjevalne navade v celotnem življenju. Tako da je ohranjanje zdrave uravnotežene prehrane v tem življenjskem obdobju ključnega pomena. Pomembno vlogo pri tem ima prehransko popolna in uravnotežena prehrana, prilagojena edinstveni velikosti in potrebam določene pasme.

Živali, ki iščejo dom

Bolha
V karanteni
Bolha
odrasel
Bejbi
V karanteni
Bejbi
mladič
Buba
Rezerviran/a
Buba
odrasel
Biba
V karanteni
Biba
odrasel

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi