O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

Priporočila za ravnanje s psom

Zavetišče Ljubljana2. oktober 2021

V Zavetišču Ljubljana smo vam pripravili nekaj strnjenih napotkov za ravnanje s psom, ki vam bodo olajšali začetno sobivanje z vašim novim štirinožnim prijateljem.

Zavedamo se, kako pomembna je pravilna vzgoja psa, zato vsakemu posvojitelju priporočamo šolanje, ki temelji na psu prijaznem načinu.

 

Psu že na začetku postavite pravila in meje, ki se jih držijo vsi v gospodinjstvu. Zavedajte se, da iz malega zraste veliko. Šolanje, vzgojo in prevzgojo najlažje in najučinkovitejše povežemo s pasjim nagonom po hrani. Preko hrane vzpostavimo vez med človekom in psom. Pes tako poveže učenje in prisotnost človeka s pozitivno izkušnjo. Tako naj pes v času šolanja in vzgoje vsak košček hrane dobi kot nagrado za želeno vedenje.

 

Pes naj v hiši poseben prostor zase, najbolje boks. To naj bo tudi prostor kamor se lahko umakne, ko ni nikogar doma. Vsekakor je to prostor, kjer ne more povzročati škode. Ležišče naj ima na tleh. V njegovem boksu boksu naj ima tudi igrače, ki pa ne smejo biti ves čas na voljo, saj lahko psi postanejo posesivni do igrač.

 

Pes mora biti vedno pod nadzorom, bodisi je na povodcu, če je spuščen je to v ograjenem prostoru ali boksu. Nikoli naj ne bo nenadzorovano skupaj z otrokom, drugim psom ali drugimi živalmi.

 

Ko se srečamo s tujim psom na sprehodu ne pustimo, da se pes povoha z neznanim psom. Obenem ne zategujemo povodca in pot nadaljujemo z istim tempom. Cilj vodnika je, da preusmeri pozornost nase in da poskrbi za varnost svojega psa.

 

Ko pristopimo do psa, ga ne gledamo v oči in ga ne ogovarjamo, v psu ne spodbujamo razburjenja. Predvsem mu damo možnost, da nas spozna in vanj ne silimo. Zavedajmo se da panika, nervoza, napetost, vzhičenost in neodločnost vodnika ustvarjata psihično nestabilnega psa.

 

Mirnost in odločnost vnašajo v naš odnos s psom harmonijo. Pes postane miren in vodljiv. Namen je ustvariti dolgotrajen pozitiven in spoštujoč odnos s psom.

 

Živali, ki iščejo dom

Luna
V karanteni
Luna
mladič
Lun
V karanteni
Lun
mladič
Destiny
V karanteni
Destiny
mladič
Čarli
V karanteni
Čarli
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste