O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

Rekordne mamice v Zavetišču Ljubljana

V vsej zgodovini Zavetišča Ljubljana še nismo imeli toliko pasjih mamic in mladičkov naenkrat1. maj 2023

Leto 2023 se bo v zgodovino Zavetišča Ljubljana verjetno zapisalo kot najbolj »plodno« leto doslej. V vsej 21-letni zgodovini se namreč še ni zgodilo, da bi imeli toliko pasjih mamic in pasjih mladičkov naenkrat. Zadnji oziroma najmlajši, so na svet prišli ravno danes, 1. maja 2023.

Najprej nas je konec marca, na isti dan, kot je bila sprejeta v zavetišče, s kar 11 mladički razveselila psička Pepper Pots. Le nekaj ur po prihodu v zavetišče je Pepper začela kotiti in v varnem okolju zavetišča na svet spravila 6 punčk in 5 fantkov.  V Zavetišču Ljubljana jim ljubkovalno pravimo »grozdek 11« in pod tem imenom jih poznajo tudi sledilci Zavetišča Ljubljana.

Pepper je bila odvzeta s strani veterinarske inšpekcije iz romskega naselja zaradi neprimernih bivalnih pogojev. Psička je bila visoko breja, zaprta v majhen pesjak, brez hrane in vode. V tem, tako imenovanem pesjaku, je bilo polno njenih iztrebkov. Bila je zelo shujšana.

Pepper in njen "grozdek" 11 mladičkov

Pepper se je izkazala za odlično mamico. Ves čas pridno skrbi za mladiče, seveda ob naši 24 urni pomoči, ti pa pridno rastejo.

Psička Malia je v Zavetišče Ljubljana ravno tako prišla 29. marca 2023. Odvzeta je bila s strani veterinarske inšpekcije iz romskega naselja, kjer je s svojimi tremi mladički živela v zelo neprimernih pogojih.

Malia in njeni 3 mladički

Mladički so skupaj z mamico v zavetišču in lepo rastejo, so zelo prijazni, živahni in bodo manjše velikosti.

Psička Šara je 26. aprila 2023 v Zavetišču Ljubljana na svet spravila 5 pasjih mladičkov. Šara je sicer odrasla psička, ki je bila odvzeta iz romskega naselja. Živela je privezana za drevo, na verigi in brez strehe nad glavo. Psička je bila na začetku nezaupljiva, vendar je ob oskrbnikih hitro napredovala.

Šara in njenih 5 mladičkov

Prav danes, 1. maja 2023, pa nas je psička Tori razveselila s 5 majčkenimi kepicami, ki so ta trenutek stare le nekaj ur.

Tudi Tori je bila, tako kot preostale tri pasje mamice, odvzeta iz neprimernih pogojev iz romskega naselja. Ob prihodu je bila psička plašna, vendar je ob socializaciji z oskrbniki hitro napredovala. Tori je zelo mlada psička, tako da je to zanjo prva kotitev.

Tori in njeni 4 mladički

Te dni imamo tako v Zavetišču Ljubljana kar 4 ponosne pasje mamice in 23 pasjih mladičkov. Seveda vas bomo o napredku mladičkov redno obveščali, na naši FB strani in IG profilu.

Trenutno so na voljo za rezervacijo mladički mamice Malie, Kira, Scott in Liam (rezerviraš jih lahko tukaj - Scott , tukaj - Liam in tukaj - Kira). Ko bodo na voljo tudi ostali mladički, jih bomo objavili na naši spletni strani in naših socialnih omrežjih.

Pomoč za 23 mladičkov in njihove mamice

23 malih pasjih želodčkov pa terja svoje, zato se bomo zelo razveselili dodatnih dekic in rjuh za male rite, Royal Canin starter briketov mini in medium in Royal Canin starter konzervic. Tudi mamice se ne bodo branile kakšnega priboljška, saj čudovito skrbijo za svoje mladičke.

Lahko pa pošlješ tudi sms s ključno besedo ZAVETISCELJ5 na 1919 in malim psičkom in njihovim mamicam nameniš 5 EUR.  


Hrano in potrebščine za naših 23 mladičkov lahko prinesete vsak dan, med 8. in 18. uro.

Živali, ki iščejo dom

Bolha
V karanteni
Bolha
odrasel
Bejbi
V karanteni
Bejbi
mladič
Buba
Rezerviran/a
Buba
odrasel
Biba
V karanteni
Biba
odrasel

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi