O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

Z Larom je vsak dan lepši

24. september 2021

V treh sekundah me je čisto prevzel in odločitev je padla 11-mesečni črni mucek Lar je odšel z mano.

V zavetišču sem gledala muce, jih božala, jemala v naročje: plašne, crkljivke, takšne z bolnimi učki, s titanom v tački, svetle, temne... Stalno pa sem s kotičkom oči opazovala črnega muca, ki je s tačkami na kletki neumorno mijavkal: poglej mene, poglej mene, mene pobožaj! Vzela sem v naročje še tega črnega mucka: začel je presti kot traktor in me celo polupčkal, v treh sekundah me je čisto prevzel in odločitev je padla 11-mesečni črni mucek Lar je odšel z mano.

Po mirno preživeti poti v nov dom sva prišla v dnevno sobo, z našpičenimi ušesi in široko odprtimi očmi je pogumno in z zanimanjem začel stopati po dnevni sobi. Seveda je našel kavč in se skril. No, sem mu rekla, vzemi si ves čas, ki ga rabiš! Ta "ves čas" je zanj pomenilo pičlih petnajst minut: naslednje tri ure me je čisto okupiral, še ne WC me ni pustil, kaj je bilo to enega divjanja, skakanja, crkljanja... Živahen muc? Divjak!

Za trenutek sem se vprašala, če bom sploh kos temu mačku, toda naslednji dan je bilo že vse OK (vsaj v primerjavi s prvim), takoj je obvladal stranišče, vedel je kje ima hrano in vodo, se odzival na ime... No, saj ne pravim, da je romantično miren muc, ki dneve spokojno prespi... Ravno obratno: zelo malo spi, je zelo zelo živ, poln energije, navihan, crkljiv, igriv, pogumen, firbčen...

Verjetno imamo več igračk kot dobro založen otroški vrtec: najboljša igračka je seveda palica z igračko na vrvici, s katero se podimo po stanovanju, skačemo po mačjem drevesu in v škatle, ki "krasijo" stanovanje samo za njega. Škatle so zakon, ni kej. Oooo, pa mehka pernata stvar, to je pa tako zabavna zadevica... ob kateri se sprašujem, če se ni mati narava z Larom malo poigrala in mu podarila kak pasji gen: najbolj vesel je, ko mu jo vržem čez cel celo stanovanje, Lar odvihra po njo, jo prime v gobček in prinese k meni.

Zdaj sem ponosna lastnica fantastičnega mačka, za katerega sem neizmerno hvaležna zavetišču: ker je z Larom vsak dan lepši! 

Živali, ki iščejo dom

Bolha
V karanteni
Bolha
odrasel
Bejbi
V karanteni
Bejbi
mladič
Buba
Rezerviran/a
Buba
odrasel
Biba
V karanteni
Biba
odrasel

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi