Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

Dan odprtih vrat Zavetišča Ljubljana ob svetovnem dnevu mačk

8. avgust 2023

Mačke 8. avgusta praznujejo svoj svetovni dan.

Veljajo za ene izmed najbolj priljubljenih domačih živali in leta 2002 jim je organizacija Mednarodni sklad za zaščito živali (IFAW) namenila svoj svetovni dan. 


Tudi v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana na Gmajnicah bomo temu dnevu namenili posebno pozornost.

 

Vabimo vas, da nas dne 12.8.2023 obiščete v zavetišču med 14.00 in 18.00 uro. Na ta dan bodo posvojitve potekale mačk brez predhodnega naročanja. Posvojitve psov potekajo po predhodnem naročanju.


Vrata zavetišča bomo odprli ob 14. uri. Ves čas odprtih vrat bodo mogoči ogledi živali in posvojitve. Trenutno imamo v zavetišču veliko število mačjih mladičev, ki iščejo novi dom. Če razmišljate o posvojitvi novega prijatelja, ste odgovorni in lahko nudite primeren dom, potem vas vabimo, da nas obiščete.

 

Ali ste vedeli, da se tudi mačke lahko nauči različnih trikcev? Bi se radi podučili kaj vse nam naša mačka sporoča s svojo telesno govorico? Vse o tem in še več se boste lahko pogovorili s Pšeno Kovačič, MinamiKat, ki bo z veseljem predstavila svoje delo in dala kakšen kratek nasvet.

 

Med 15.30 in 17.00 pa smo v zavetišču pripravili tudi delavnice za otroke. Tako kot vse živali imajo tudi mačke rade svoj prostor, kamor se lahko zatečejo in imajo svoj mir. Otroci bodo lahko iz kartonastih škatel naredili prav posebne hiške za mačke, ki bivajo v zavetišču, kamor se bodo le te lahko skrile in v miru počivale. 

Če imate doma kartonaste škatle, približnih dimenzij 30 x 40 x 30 cm, jih bomo zelo veseli. Dimenzije so okvirne, škatle pa ne smejo biti prevelike, saj jih sicer ne bomo mogli spraviti v mačje bokse.

 

Vrata bomo zaprli ob 18.00.

 

Vljudno vabljeni vsi, ki imate radi živali!
Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana

 

Za dodatne informacije pokličite  na telefon št.: 01 / 25 60 279 ali pišite po elektronski pošti info@zavetisce-ljubljana.si .

Aktualne novice
Za mačke

Živali, ki iščejo dom

Sid
Rezerviran/a
Sid
odrasel
Šeki
V karanteni
Šeki
odrasel
Betka
V karanteni
Betka
mlad
Brin
V karanteni
Brin
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste