Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

Drugo srečanje posvojenčkov Zavetišča Ljubljana 2023

10. maj 2023

Vse, ki ste v Zavetišču Ljubljana v preteklosti posvojili zapuščeno žival, vljudno vabimo, da se nam pridružite na srečanju v Zavetišču Ljubljana, kjer se boste posvojitelji, skupaj s posvojenčki, ponovno srečali z nami in ostalimi posvojitelji.

Namen srečanja je druženje in izmenjava izkušenj posvojiteljev, življenje posvojenih živali po posvojitvi, s srečanjem pa se želimo tudi zahvaliti vsem, ki ste zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje. 

Brez vas, srčnih posvojiteljev, ne bi bilo ogromno lepih zgodb, ogromno novih začetkov in novih priložnosti za zapuščene živali.

Srečali se bomo v soboto, 20. maja 2023, med 13.00 in 17.00, v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana, na Gmajnicah.  

Za srečanje smo pripravili pester in zanimiv program:

  • PHOTOBOOTH z Royal Caninom – posvojenčki se bodo lahko skupaj z lastniki fotografirali in takoj dobili fotografijo, ki jo bodo seveda obdržali v spomin na 2. srečanje.

  • AGILITY – licencirana kinološka inštruktorica vam bo predstavila osnove agilitya, skupaj s svojim posvojenčkom pa se boste lahko preizkusili v premagovanju ovir.

  • ŠNOF POLIGON – je nora zabava pri delu z nosom, ki je krasna miselna zaposlitev za vsakega psa. S svojim posvojenčkom boste lahko iskali zanimive vonjave, jih označili na seznamu, hkrati pa psu omogočili umirjeno aktivnost v družbi ostalih psov. Vonjave bodo res vznemirljive, na primer perje divjega fazana, podganja stelja, kakci srn in jelenov ter podobno.

  • SPOZNAVANJE EMMETT TEHNIKE IN SVETOVANJE - Emmett tehnika je manualna tehnika, ki zmanjšuje oziroma odpravlja bolečino in nelagodje v telesu, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja. Je nežna terapija, ki se izvaja s pritiskom na specifične točke na telesu, ki ponovno aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali poškodbo, se mišična vlakna napnejo, z namenom zaščite prizadetega področja. Z lahnim dotikom »Emmett točk«, možgani sprejmejo in ocenijo dražljaj, na podlagi katerega sprožijo sprostitveni odziv v mehkem tkivu. Rezultat je pogosto takojšnja telesna sprememba in sprostitev.

    Če ima vaš posvojenček težave, pri katerih bi lahko pomagala Emmett tehnika, se boste lahko na srečanju pogovorili s terapevtko, ki vam bo z veseljem svetovala in pomagala. Več informacij je na www.emmettzapseslovenija.si

  • BOLŠJAK– tekom mesecev se je v zavetišču nabralo kar nekaj stvari, ki jih ne potrebujemo v tolikšnih količinah, na primer pasje oblekice, posodice in podobno. To opremo vam bomo na bolšjaku ponudili v zameno za prostovoljni prispevek.

PRIPOROČILA:

Priporočamo, da posvojenih muc v izogib stresu in nepotrebni nevšečnostim ne pripeljete s seboj, ampak na srečanje pridete sami. Veseli pa bomo, če boste s seboj prinesli natisnjeno fotografijo vašega posvojenega mačka. Vse fotografije bomo zbrali in jih z vašim dovoljenjem razstavili v zavetišču.

Psom bomo pripravili izpuste, v katerih bodo lahko počakali ali si spočili.

Ker so mesta na srečanju omejena, vas prosimo, da se za udeležbo prijavite na spodnji povezavi:

KLIKNI IN SE PRIJAVI ZA SREČANJE ZAVETIŠČNIKOV IN POSVOJITELJEV

V primeru slabega vremena bo srečanje prestavljeno na soboto, 27. maja 2023

Vljudno vabljeni, veselimo se srečanja z vami,
Zavetišče Ljubljana

Aktualne novice

Živali, ki iščejo dom

Sid
Rezerviran/a
Sid
odrasel
Šeki
V karanteni
Šeki
odrasel
Betka
V karanteni
Betka
mlad
Brin
V karanteni
Brin
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste