Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

Obvestilo o zaseženih psih pri Murski Soboti

26. februar 2024

V Zavetišče Ljubljana smo sprejeli več psov, ki so bili v začetku februarja pri Murski Soboti zaseženi oziroma odvzeti v tranzitu. Sprejeli smo 15 pasjih mladičkov, ki imajo pasemske značilnosti pudlja, mopsa in corgija. Corgi je bil zaradi primerne starosti že posvojen in ga ni več v zavetišču.

 

Omenjeni psi niso rodovniški, zato opozarjamo, da se lahko pri njih razvijejo različne zdravstvene težave, ki so posledica neprimerne vzreje.

Ker so bili ti psi premladi odvzeti od svoje pasje mame in so bili ob odvzemu stari le nekaj tednov, je postopek rezervacije in posvojitve nekoliko prilagojen.

 

Sporočilo z dne, 27.2.2024 ob 14.00 - REZERVACIJE SO ZAKLJUČENE. PROSIMO, DA NE IZPOLNJUJETE VEČ VPRAŠALNIKOV ZA OMENJENE PSE.
O nadaljnjih postopkih za posvojitev bomo zaradi izredno velikega števila interesentov, obveščali le izbrane kandidate.

Za rezervacijo omenjenih psov veljajo naslednja pravila:

  • Za pse, ki niso označeni kot rezervirani, lahko oddate vprašalnik za posvojitev

  • Po prejemu vprašalnikov se opravi pregled in ocena vseh vprašalnikov, ki lahko traja do 7 dni

  • Med prejetimi vprašalniki bomo izbrali prvi najustreznejši vprašalnik, na podlagi katerega bomo presodili, da ima posvojitelj ustrezne pogoje in bo posameznemu psu nudil najboljše možne pogoje življenja

  • Končno odločitev za posvojitelja opravi Zavetišče Ljubljana

  • Kasnejše pritožbe na izbiro posvojitelja niso možne

 

Psički bodo pred posvojitvijo čipirani, razglisteni, razbolhani in cepljeni proti kužnim boleznim, posvojitelj pa se bo ob posvojitvi moral zavezati k sterilizaciji/kastraciji. Sterilizacijo/kastracijo bomo opravili v Zavetišču Ljubljana, ko bodo psički dosegli ustrezno starost.

 

Vsi psi so še v karanteni in se trenutno zdravijo zaradi notranjih parazitov. Drugače se dobro počutijo. Psi, ki so že rezervirani, že imajo potencialne skrbnike.
Noben od psov še ni na voljo za takojšnjo posvojitev, temveč le za rezervacijo. Rezervacija ne pomeni avtomatsko posvojitve, ampak s tem le izrazite interes za posvojitev.  O nadaljnjih postopkih bomo obvestili le izbranega kandidata za posvojitev.

 

Ko prejmemo prvi ustrezen vprašalnik za posameznega psa, bo ta pes na spletni strani označen kot REZERVIRAN. Če je pes označen kot REZERVIRAN, vas prosimo, da za tega psa ne pošiljate več vprašalnikov.

 Vsi psički bodo posvojeni v skladu z običajnim postopkom posvojitve in cenikom posvojitev v Zavetišču Ljubljana.

Glede na veliko medijsko zanimanje in predvideno veliko zanimanje za rezervacije, vljudno prosimo, da upoštevate napisane postopke in skušate čimbolj konstruktivno pristopiti k rezervaciji oziroma sprejmete kasnejšo odločitev zavetišča o izbranem posvojitelju posameznih psov.

 

Hvala za razumevanje,
Zavetišče Ljubljana

Nujno obvestilo
Aktualne novice

Živali, ki iščejo dom

Šnofka
V karanteni
Šnofka
mladič
Slavec
V karanteni
Slavec
mladič
Tili
V karanteni
Tili
mladič
Gabi
V karanteni
Gabi
odrasel

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste