Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti

Srečanje zavetiščnikov in posvojiteljev

13. maj 2022

Zavetišče Ljubljana ob svoji 20. obletnici vabi na srečanje "zavetiščnikov" in posvojiteljev.

Mineva 20 let, odkar je zapuščena Pika spet začutila toplino skrbnika in kot prva posvojena psička v takrat novoustanovljenem zavetišču našla skrben, za vedno dom. Ponovno nas je, sicer utrujenega koraka, a še vedno vsa vesela, obiskala 10 let kasneje in s svojo prisotnostjo še dodatno popestrila takrat prelomen dogodek ob obeleževanju 10. jubileja.

Obljubili smo nove prostore, večje, boljše, prijaznejše do živali in do ljudi, obljubili smo novo zavetišče. Obljubo smo uresničili in danes smo ponosni na nove, udobne in sodobne prostore, še veliko bolj pa na dejstvo, da je novo Zavetišče Ljubljana zaživelo kot središče, ki povezuje in zbližuje vse, ki so pripravljeni prispevati k lepši prihodnosti hišnih živali.

 
Pika, prva posvojena psička iz Zavetišča Ljubljana

Pika jih žal ni dočakala, a gotovo živela srečno življenje. Njena zgodba je prva lepa zgodba, ki ji je do danes sledilo že več kot 12.000 nadaljevanj. Nadaljevanj, ki jih pomagate pisati vi, dragi posvojitelji.

Brez vas teh zgodb ne bi bilo, brez vas bi ne spisali toliko sreče, veselja. In tudi izzivov. Da bi sebi in drugim pokazali, koliko vas je, kaj vse in kako ste doživeli vas vabimo na srečanje.

Srečali se bomo v soboto, 21. 5. 2022, ob 14.00, v Zavetišču Ljubljana.  

 Namen srečanja je druženje in izmenjava izkušenj posvojiteljev, življenje posvojenih živali po posvojitvi, s srečanjem pa se želimo tudi zahvaliti vsem vam, ki ste zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje. Predstavili vam bomo novo zavetišče in s tem dokazali, da smo držali obljube izpred 10 let.

Prepričani smo, da lahko z močnim sporočilom opogumimo še mnoge, da se odločijo za ta sicer odgovoren, a hkrati veselja in sreče poln korak in tako zagotovili drugo priložnost tudi v prihodnje vsem tistim, ki jo bodo potrebovali.

 

PROGRAM:
14:00 – 14:30 Sprejem
14.30 - 16:00 Vodeni ogledi zavetišča, ki bodo potekali v organiziranih skupinah
16:00 -16:30 Ustvarjalna delavnica: Za najbolj pogumne
16:00 -17:30 Sproščeno druženje, pogostitev

PRIPOROČILA:

Priporočamo, da posvojenih muc v izogib stresu in nepotrebni nevšečnostim ne pripeljete s seboj, ampak na srečanje pridete sami. Veseli pa bomo, če boste s seboj prinesli natisnjeno fotografijo vašega posvojenega mačka. Vse fotografije bomo zbrali in jih z vašim dovoljenjem razstavili v zavetišču.

Psom bomo pripravili bokse oziroma izpuste, v katerih bodo lahko počakali med ogledom zavetišča.

Ker so mesta na srečanju omejena, vas prosimo, da se za udeležbo prijavite na spodnji povezavi

 KLIKNI IN SE PRIJAVI ZA SREČANJE ZAVETIŠČNIKOV IN POSVOJITELJEV

Ste doma pospravljali in se vam je na kupu nabralo nekaj odvečnih stvari? Morda kakšen praskalnik, ki ga vaša mačka ne povoha več, ali pa odslužene rjuhe, brisače in podoben tekstil? Vse navedeno bomo v zavetišču z veseljem uporabili za živali. Veseli bomo tudi plišastih psov v naravni velikosti ter lutk otrok.

  

NE KUPUJ, POSVAJAJ
VZGAJAJ, UŽIVAJ   
STERILIZIRAJ, KASTRIRAJ          
RECIKLIRAJ IN PRISPEVAJ

 

vljudno vabljeni, veselimo se srečanja z vami,
Zavetišče Ljubljana

 

 

ZGODBE IZ ZAVETIŠČA

Živali, ki iščejo dom

Zooki
V karanteni
Zooki
odrasel
Sid
V karanteni
Sid
mladič
Forta
V karanteni
Forta
mladič
Piana
V karanteni
Piana
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste