O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

Svetovni dan psov

19. avgust 2022

Vsako leto 26. avgusta praznujemo »Svetovni dan psov«. Prav je, da svojo pozornost našim štirinožnim prijateljem namenjamo vsak dan, a na ta dan jih še dodatno pocrkljajmo, namenimo priboljšek in kakšno minuto igre več. Na ta dan je prav, da nekaj več pozornosti namenimo tudi vsem, ki nimajo možnosti vsakega dne preživeti doma ''na kavču'', v družbi svojega ljubečega skrbnika.

V psih pogosto najdemo iskrenega in zvestega prijatelja, ki nas spremlja več let, zato mora biti odločitev o posvojitvi premišljena. Izbiramo družabnika, s katerim se ujamemo, s katerim bomo skupaj počeli različne stvari, skupaj preživljali prosti čas, družabnika, ki nam bo stal ob strani, ko bo hudo in mi njemu. Družabnika, ki nas bo dopolnjeval in mi njega. Skupne lastnosti in ujemanje tako štejejo veliko več, kot le všečnost na prvi pogled.

 

V letošnjem letu smo v Zavetišču Ljubljana sprejeli že več kot 210 psov. Preko 150 izgubljenih smo jih vrnili skrbnikom in v nov dom oddali 40. . Na novi dom jih čaka še nekaj čez 30. Polovica jih je pripravljenih na odhod takoj. Vsi psi, ki so na voljo za oddajo, so kastrirani/strerilizirani, odpravljene imajo notranje in zunanje zajedalce, cepljeni so proti kužnim boleznim in mikročipirani. Birokracijo skušamo opraviti čim hitreje, da greste lahko s svojim novim prijateljem novim dogodivščinam naproti   .

 

V Zavetišču Ljubljana si prizadevamo, da bi vsi brezdomni kosmatinci našli nove skrbne domove. Zato na ta dan, svetovni dan psov podaljšujemo uradne ure za posvojitev živali. Če ste premislili in ste, pripravljeni na posvojitev novega družabnika, vas vabimo, da se oglasite v zavetišču, v petek, 26. 8. 2022, med 14. in 18. uro. Samo na dan psov se lahko oglasite brez naročanja, , saj želimo možnost posvojitve omogočiti čim več živalim, tudi mačkam.

 

Na spletni strani si pod rubriko "posvoji" lahko živali tudi predhodno ogledate in že izpolnite vprašalnik. V nasprotnem primeru izpolnite vprašalnik ob prihodu v zavetišče. Pse, ki so na voljo za posvojitev, si lahko ogledate na naši spletni strani tukaj.

 

Uradne ure so namenjene ogledom živali z namenom posvojitve.

Zavetišče Ljubljana

 

 

Aktualne novice

Živali, ki iščejo dom

Indigo
V karanteni
Indigo
mladič
Mandi
Rezerviran/a
Mandi
mladič
Smarty
V karanteni
Smarty
mladič
Gorazd
V karanteni
Gorazd
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Naši sponzorji in donatorji
Royal Canin
Opel
Data lab
Veterinarska postaja