O nas

O nas

Zavetišče Ljubljana je vodilno zavetišče v Sloveniji, ki živalim nudi najvišji strokovni standard oskrbe.

Info

Info

Tukaj najdete aktualna obvestila, novice in številne druge informacije.

Storitve

Storitve

Prizadevamo si ponuditi še več in vas vabimo, da nas obiščete.

Medijsko središče

Medijsko središče

Vse informacije in aktualne objave za medije zbrane na enem mestu.

Za občine
Zavetisce ljubljana logo
Posvoji

Posvoji

Živali na voljo za posvojitev, postopek posvojitve, nasveti za skrb za živali, zgodbe oddanih živali itd.

Najdene

Najdene

Živali, ki so bile najdene in prepeljane v zavetišče, ter postopek vračanja.

Izgubljene

Izgubljene

Če ste žival izgubili, se seznanite s postopkom obveščanja in na naši spletni strani objavite njene slike.

V Zavetišču Ljubljana prvič tudi krompirjeve počitnice

29. oktober 2021

Tako kot poleti, smo v Zavetišču Ljubljana tudi med krompirjevimi počitnicami organizirali počitniško varstvo, v sodelovanju z javnim zavodom Mala ulica,  za otroke od 6 do 10 let.

V počitniškem konec oktobra so se nekateri otroci ponovno, drugi pa prvič, sprehodili po zavetišču, se srečali s psi in mačkami ter spoznali delo veterinarjev in oskrbnikov.

S preobrazbo v štirinožne prijatelje in njihove lastnike so dobili možnost opremljanja pasjih in mačjih bivališč, učenja o skrbi in negi za živali in odgovornosti, ki jo prevzamejo za svoje ljubljenčke. Malo v šali, veliko pa zares, so njihovo znanje preverili na skupinskem kvizu, kjer je bilo jasno, da kot gobe vpijajo informacije in bogatijo svoje znanje o živalih.

 

Zaupana pa jim je bila tudi posebna naloga "preoblačenja" prostorov v luči dneva črnih mačk. Ob ustvarjanju je beseda tekla o vraževernosti in razbijanju zmotnih dejstev, predvsem o črnih mačkah. Urnik počitniškega varstva je bil okviren (razen prihoda in odhoda otrok) in se ga nismo držali kot čarovnica svoje metle v teh dneh, ves preostali čas je bil namenjen prosti igri, ustvarjanju, copranju zgodb, pletenju pajkovih mrež in zabavi.

 

Katja Poznič, vodja programa za otroke Mala ulica: »Otroci hrepenijo po stiku z živalmi. Večina staršev je ozaveščenih in svoje otroke ravno zato prijavijo na počitniško varstvo. Vsi skupaj, vključno s predanimi zaposlenimi, pa jim želim predati informacije in znanje, povezano z odgovornostjo do živali, ki jim odpremo vrata svojega doma. Beseda tekom počitniškega varstva teče tudi o živalih, ki zaradi težje socializacije tudi težje najdejo dom. Te živali zaradi varnosti niso primerne za stik z otroki, je pa pomembno, da se situaciji prilagodimo, poiščemo rešitev in se dogovorimo z zaposlenimi, ki nam v ta namen "posodijo" svoje kužke, ki jih otroci ob spremstvu odraslih peljejo na sprehod, jim mečejo žoge v izpustu, vadijo agility, jih božajo in krtačijo ter v njihovi družbi celo pogledajo animiran film, kot je v tem tednu to počel štirinožni, kosmatinec Beo«.

Več fotografij s krompirjevih počitnic si lahko ogledate v galeriji (tukaj).

Foto: Uroš Modlic

Aktualne novice
Za otroke

Živali, ki iščejo dom

Ela
V karanteni
Ela
mladič
Kylie
V karanteni
Kylie
mladič
King
V karanteni
King
mladič
Sofi
V karanteni
Sofi
mladič

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi