Zavetisce ljubljana logo
Nekateri potrebujemo
nekaj več pozornosti
Lpp projekt - Tank
Pes Tank
Slika 1 - Pes Tank

Tank

22010093
Sprejem
22. april 2022
Spol
Samec
Starost
6 let
Velikost
Večje rasti
Žival je celovito oskrbljena

O živali

Opis: Tank ima zanimivo življenjsko zgodbo. Rodil se je potepuški psički februarja 2018 v Mexicu, od koder je bil marca 2018 pripeljan v San Diego, California, kjer je živel do aprila 2021. Nato se je njegova družina z njim in ostalimi družinskimi psi preselila v Slovenijo, kjer so skupaj živel eno leto, do neljubega dogodka, ko se je Tank stepel z drugim družinskim psom. Takrat se je njegova družina odločila, da ga ne želijo več imeti in so ga predali k nam v zavetišče. K nam je prišel v ranah, v pretepu jo je slabše odnesel od drugega psa, bil je močno predebel in v slabi kondiciji, saj so se mu že po krajši telesni aktivnosti tresle zadnje noge.
Rane od pretepa so se hitro zacelile, sčasoma je pridobil na kondiciji, sedaj lahko teče in se sprehaja brez tresenja zadnjih nog. Je shujšal, vendar je še vedno malo preokrogel. Tank obožuje hrano, z veseljem pokaže kar zna in se tudi kaj novega nauči, če seveda dobi za nagrado kakšen pripoljšek. Pri hrani ni izbirčen.
Do drugih psov ni najbolje socializiran. Manjših psov se je v zavetišču nekoliko navadil, jih ignorira, na večje pse pa lahko še vedno odreagira. Na mačke ni navajen, jih pa ne preganja.
Rad se igra z žogicam, rad se nastavi za čohanje. Navajen je bivanja v stanovanju oz. hiši, navajen je na hišni boks. Pozna osnovne ukaze v angleščini, pri nas se jih je naučil tudi v slovenščini. Je večje rasti, tehta dobrih 40 kg. Išče dom, kjer bodo nadaljevali z njegovo socializacijo. Tank je kuža, ki v našem zavetišču najdlje časa čaka na nov dom.

Datum rojstva: 7. 2. 2018

Postopek vas bo vodil čez vprašalnik, ki ga morate izpolniti pred obiskom zavetišča. Nato boste izbrali želeni termin obiska, ki ga bodo oskrbniki potrdili ali predlagali drugačen termin.

Deli mojo zgodbo s prijatelji

Lahko mi pomagaš najti nov dom tako, da deliš mojo povezavo s svojimi prijatelji

Tudi mi iščemo dom

Okra
Poskusna oddaja
Okra
starejši
Dida
Poskusna oddaja
Dida
mladič
Candy
Poskusna oddaja
Candy
odrasel

Te zanimajo tudi druge živali, ki jih oddajo lastniki?

Dogajanje v zavetišču, nasveti in aktualne novice v tvojem e-poštnem predalu

Prijavi se na spletne novice in prejmi informacijo med prvimi

Ne moreš posvojiti, a vseeno želiš pomagati?

Lahko prispevaš finančno ali materialno donacijo, ali pa podariš svoj čas, voljo in srce.
Naši sponzorji in donatorji
Royal CaninOpelData labVeterinarska postaja
Mimovrste